Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Trondheim filmklubb sprer filmglede

Med nylig maraton-visning av Up, tre dokumentarfilmer som følger en gruppe mennesker fra de er 7 til 21 år, er ikke Trondheim filmklubb redd for å ta egne valg når de programmerer. Men det fremste målet er å spre filmglede.

– Vi viser film vi har lyst til å dele, og minst en i styret må elske en film for at den skal settes opp på programmet, sier Kristian Bredenbeck (bilde). De lager en toppliste til inspirasjon og diskuterer seg frem til hvilke filmer som blir vist.

– Variasjon og mangfold er viktig med tanke på land og sjanger, men vi oppdaget til vår store skrekk at vi bare hadde filmer med mannlige regissører på programmet. En fadese vi lover å rette opp til høsten.

Denne våren har de lagt vekt på det eventaktige, og i tillegg til Up – maraton skal de avslutte vårprogrammet med stumfilmkonsert, noe Kristian gleder seg veldig til.

– Vi skal vise Man With a Movie Camera av Dziga Vertov. DJ Juri Gagarin skal stå for musikken, så det passer jo bra til en russisk film. Det fine med filmen er at den eksperimenterer med format og er så rytmisk. Det gjør den lett å sette musikk til. Håpet er at koronaen har roet seg innen da, så det kan komme mange for å se den. Han synes også det ville vært spennende å arrangere stumfilmkonsert til flere filmer.

I kveld viser Trondheim filmklubb Skyggenes dal, den eneste norske filmen på programmet denne våren.
– Jeg gleder seg spesielt til musikken, som er laget av Zbigniew Preisner, komponisten som er kjent for sitt samarbeid med den polske regissøren Krzysztof Kieślowski (Blå), avslutter Kristian.

Besøk Trondheim filmklubbs hjemmeside!