Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Bli med på digital barnefilmfestival!

Årets Barnefilmfestival i Kristiansand blir som i fjor tilpasset korona-restriksjoner, og varer fra 27. april til 2. mai. Det hindrer ikke et spennende og variert program, både digitalt og forhåpentligvis, i kinosal.

Årets program er preget av identitet og den kronglete veien til å vokse opp, som britiske Just Charlie (Fortune, 2017), men også magiske filmer om virkelighetsflukt og livsglede. Finske Vilja – den rampete skogsfeen, av Marja Pyykkö (2021), inviterer til et univers hvor alt kan skje når den 4000 år gamle feen Vilja havner i nåtiden, og bekjemper skumle voksne sammen med vennen Alfred. Regissøren har uttalt at «Filmen skal være litt som å ta sats og hoppe i en stor sølepytt. Et stort eventyr full av følelser».

sihja elina patrakkac2a9tuffi films vilja harala (13)
Vilja – den rampete skogsfeen (Pyykkö, 2021)

Barnefilmfestivalen er også en glimrende anledning til å oppleve animasjonsfilmer på høyt nivå. Ilze Burkovska Jacobsens Oscar-nominerte skildring av egen oppvekst, My Favourite War, er en av dem, men også tsjekkiske Høstblad (Baranova, 2020), er verdt en kikk.

leaf
Høstblad (Baranova, 2020)

Festivalen viser både kort- og langfilmer fra hele verden, blant annet en overraskelse fra Sudan. You Will Die at 20 (Amjad Abu Alala, 2019) forteller historien om Muzamil som har en knusende spådom hengende over seg: Da han ble født ble det sagt at han vil dø den dagen han fyller 20 år. Moren prøver å beskytte den livsglade gutten for å sikre at han lever lenger. Se filmen og bli med på festivalen for å se hvordan det går!

you will die 20
You Will Die at 20 (Alala, 2019)

Finn ut mer om Barnefilmfestivalen!

Hovedbilde: Sauen Shaun – Farmaggedon (Becher, 2019)