Tips til sommerfilmer

holiday 1
10 sommerfilmer du kan vise i filmklubben. Les mer her!

– Mitt hjerte banker for spennende opplevelser i kinomørket!

NFKs landsmøte 20. mars nærmer seg med stomskritt, og i denne og neste uke presenterer vi kandidater til styret. Marion brenner for barns møte med filmens verden, og Ronnys hjerte banker for spennende opplevelser i kinomørket.

Lyst til å stemme på Marion og Ronny? Meld deg på landsmøtet 20. mars!

– Jeg heter Marion Røst Heimlund og har vært styremedlem i Tromsø barnefilmklubb siden januar 2015

Jeg trives svært godt i filmbransjen og har et sterkt ønske om å være med videre i miljøet. Jeg elsker film og har en forkjærlighet for barnefilm, noe som kommer godt frem av min flerårige deltakelse i styret til Tromsø barnefilmklubb og mitt engasjement for TIFF junior.

Som BU-representant får jeg muligheten til å benytte min erfaring og kompetanse på en god måte. Film og formidling til barn er to områder jeg brenner for. Film er en viktig kilde til læring, og en god film kan være opplysende og skape tanker og følelser som åpner nye horisonter. Sammen med Den kulturelle skolesekken i Tromsø har jeg jobbet med flere prosjekter rettet mot film i undervisning, og jeg vet at energien jeg har lagt ned der har gitt flere tusen skoleelever et spennende møte med filmens verden. Dette arbeidet ønsker jeg å videreføre på en eller annen måte som BU-representant.

– Mitt navn er Ronny Rype og mitt hjerte banker for spennede opplevelser i kinomørket.

For meg representerer filmen den fantastiske utrykksformen som kun det bevegelige bildet kan formidle. I filmregissørens visjon der vi blir tatt med på en reise, enten i form av en dokumentarfilm eller en god science-fiction. Film er kunst, og hver filmskaper har sitt visuelle utrykk eller uttrykksform. Mine favorittregissører er mange, men David Cronenberg, Lars Von Trier, Martin Scorsese, Billy Wilder og David Lynch er alle kunstnere som har gitt meg fantastiske filmopplevelser. Selv hvor ubehagelige og absurde filmopplevelsene enn er, kjennes det noe interessant og ekte i historeformidlingen til disse filmskaperne. Det er dette som kjennetegner en god film for meg. Begeistringen!

Gjennom mitt engasjement i Drammen filmklubb har jeg vært så heldig å bidra til filmklubben i ulike roller. først som medlem, fram til rollen som styreleder.

Som ferskt medlem fant jeg et godt filmmiljø med fokus på kvalitetsfilmer som både utfordrer og begeistrer. En klubb som våger å vise alle de små fantastiske filmene man ikke får se andre steder, sammen med en innledning som setter filmen i historisk kontekst.

Jeg stiller meg til disposisjon som kandidat  til NFK-styret med masse engasjement og en klar visjon: Gode filmopplevelser der man sammen i kinomørket kan man finne begeistring og lidenskap. Jeg tror at gjennom gode innledninger, arrangementer og felleskap kan alle finne gleden og samholdet i filmklubbmiljøet.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!