Morderisk og magisk fra Bong Joon-ho og Del Toro

Tips til høstprogrammet! I samarbeid med arthaus presenterer vi filmer fra mesterregissørene Bong Joon-ho​ og Guillermo del Toro på DCP.

Bong Joon-ho​: Morderiske gode filmer

Bortsett fra Okja og The Host har vi nå alle Bong Joon-hos filmer i katalogen. Hva med å programmere filmene hans som tema, eller en minifestival til høsten?

Allerede med sin debutfilm Barking Dogs Never Bite viste Bong Joon-ho​ sin evne til skarp sosial analyse. Gjennom de sammenflettede historiene til en stipendiat, hans kone, en kjæledyrelskende sekretær og en vaktmester med sans for hundelapskaus, danner det seg – i likhet med Parasitt – et satirisk mikrokosmos av det koreanske samfunnet​

Det var først med med krimthrilleren Memories of Murder at Bong Joon-ho​ på alvor slo gjennom. Filmen, som er basert på en rekke ekte uavklarte mord som rystet Sør Korea på 80-tallet, skildrer to politietterforskeres etter hvert mer og mer desperate og til tider brutale kamp for å oppklare de grusomme mordene.

Seks år senere, etter sci-fi action-blockbusteren The Host (2006), vendte Bong tilbake til krimsjangeren med ​Mother (2009) – en småbyfortelling om en mor som setter i gang sin egen etterforskning av et mord etter at hennes funksjonshemmede sønn blir anklaget.

Sci-fi allegorien Snowpiercer fra 2013 – som allerede har oppnådd en kultstatus, ble Bong Joon-hos første engelskspråklige film; dette fulgte han opp med en ny variant på monsterfilm – veggistraktatet Okja.

Parasitt, Memories of Murder, Mother og Barking Dogs Never Bite kan bookes på DCP direkte fra arthaus. Snowpiercer er tilgjengelig for Bluray-visninger fra NFK.

Guillermo del Toro: Mørk og magisk labyrint

Pans labyrint – Guillermo del Toros mørke og magiske eventyr er tilgjengelig for filmklubber på DCP. Vi befinner oss under den spanske borgerkrigen, der den unge Ofelia kommer med sin syke mor til hennes nye stefars herregård. Hennes nye stefar, en særdeles bestialsk militæroffiser, er mest opptatt av å slakte geriljaen og lokalbefolkningen i området.

Det tar ikke lang tid før hun oppdager en mystisk labyrint, der en faun forteller henne at hun er tronarving til et paradisisk rike under jorda. Men det er ikke bare å kreve sin fødselsrett, hun må utføre tre oppgaver før fullmåne…

Følg med på katalogen vår hvor vi stadig legger ut nye filmer!