Den nye filmfestivalen Mirage

Vil filmklubben din vise ny dokumentarfilm direkte fra festival?

Den nye dokumentarfilmfestivalen Mirage ønsker å være en fysisk festival i Oslo 22.–26. september i år. For å spre festivalgleden mest mulig, ønsker de også å samarbeide med filmklubber og cinematek utenfor Oslo.

Se Filmklubbpraten mellom Chloé Faulkner og initiativtagerne til Mirage her.

The Land of the Enlightened (2016) Pieter-Jan De Pue

Slik fungerer samarbeidet

MIRAGE og Norsk Filmklubbforbund håper så mange som mulig i en eller annen form, ønsker å være med å vise dokumentarfilm på kino i denne perioden. Her er noen alternativer for hvordan dere kan være med:

1) Vis dokumentarfilm i din klubb samtidig som festivalen foregår i Oslo mellom 22.–26. september 2021. Dere kan vise én eller flere filmer. Festivalen/Filmklubbforbundet skaffer visningsrettigheter og kopier. Blir dere med på festivaluken, vil dere også kunne streame regissørbesøk/Q&A og andre ting tilknyttet filmene. Festivalen kan sende dere plakater etc.

2) Vis dokumentarfilm i din klubb etter festivalen. Det er også mulig å bli med på festivalen senere, men festivalen/Filmklubbforbundet trenger å vite hvilke filmer og når det eventuelt blir, for å kunne forhandle rettigheter i god tid i forveien.

Hva vil det koste?

Dere må betale for visningsrettigheter, men ved å inngå samarbeid med festivalen nå tidlig, vil de forsøke å forhandle ned prisene. Og dere kan søke støtte fra Filmklubbforbundet for å dekke visningsrettigheter, og om dere ønsker å ha servering eller noe annet rundt.

Hvem kan være med?

Alle som vil! Det en fordel å være tilknyttet en kino som kan vise DCP, men filmer kan også gjøres tilgjengelig på HD-fil etter forespørsel. Dere må forhøre dere om akkurat den filmen dere ønsker å vise kan vises på det formatet dere vil ha.

Hvordan får jeg vite mer?

Du kan lese litt mer om festivalen og hva slags filmer de håper å vise her.

Høres det interessant ut? Det er smart å gi lyd om det så tidlig som mulig, nå mens festivalen planlegger, så de kan bestille filmrettigheter til oss. Send oss en epost (nfk@filmklubb.no).

Se Filmklubbpraten mellom Chloé Faulkner og initiativtagerne til Mirage her.