fbpx

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Den nye filmfestivalen Mirage

Den nye filmfestivalen Mirage

Vil filmklubben din vise ny dokumentarfilm direkte fra festival?

Den nye dokumentarfilmfestivalen Mirage ønsker å være en fysisk festival i Oslo 22.–26. september i år. For å spre festivalgleden mest mulig, ønsker de også å samarbeide med filmklubber og cinematek utenfor Oslo.

Se Filmklubbpraten mellom Chloé Faulkner og initiativtagerne til Mirage her.

The Land of the Enlightened (2016) Pieter-Jan De Pue
The Land of the Enlightened (2016) Pieter-Jan De Pue

Slik fungerer samarbeidet

MIRAGE og Norsk Filmklubbforbund håper så mange som mulig i en eller annen form, ønsker å være med å vise dokumentarfilm på kino i denne perioden. Her er noen alternativer for hvordan dere kan være med:

1) Vis dokumentarfilm i din klubb samtidig som festivalen foregår i Oslo mellom 22.–26. september 2021. Dere kan vise én eller flere filmer. Festivalen/Filmklubbforbundet skaffer visningsrettigheter og kopier. Blir dere med på festivaluken, vil dere også kunne streame regissørbesøk/Q&A og andre ting tilknyttet filmene. Festivalen kan sende dere plakater etc.

2) Vis dokumentarfilm i din klubb etter festivalen. Det er også mulig å bli med på festivalen senere, men festivalen/Filmklubbforbundet trenger å vite hvilke filmer og når det eventuelt blir, for å kunne forhandle rettigheter i god tid i forveien.

Hva vil det koste? 

Dere må betale for visningsrettigheter, men ved å inngå samarbeid med festivalen nå tidlig, vil de forsøke å forhandle ned prisene. Og dere kan søke støtte fra Filmklubbforbundet for å dekke visningsrettigheter, og om dere ønsker å ha servering eller noe annet rundt.

Hvem kan være med? 

Alle som vil! Det en fordel å være tilknyttet en kino som kan vise DCP, men filmer kan også gjøres tilgjengelig på HD-fil etter forespørsel. Dere må forhøre dere om akkurat den filmen dere ønsker å vise kan vises på det formatet dere vil ha.

Hvordan får jeg vite mer?

Du kan lese litt mer om festivalen og hva slags filmer de håper å vise her.

Høres det interessant ut? Det er smart å gi lyd om det så tidlig som mulig, nå mens festivalen planlegger, så de kan bestille filmrettigheter til oss. Send oss en epost (nfk@filmklubb.no).

Se Filmklubbpraten mellom Chloé Faulkner og initiativtagerne til Mirage her.