Vis unike filmer i filmklubben – men si fra fort!

Hvordan kan dere vise klassikere og spenstige nye filmer utenfor vanlig kinodistribusjon?

Lyst på et gjensyn med West Side Story før Spielbergs nyinnspilling kommer til høsten? Eller hva med å sette opp Oscar-vinner Chloé Zhaos gjennombruddsfilm The Rider, eventuelt i en double-bill sammen med en Terrence Malick-film? Til høsten, og hvert semester fremover, kan filmklubben din vise aktuelle cinematek-filmer. Denne høsten tilbyr vi et knippe godsaker: Fantastiske filmer, som bare er i landet i en kort periode, og som vi tilbyr til en filmklubb-vennlig pris (750 kr). Disse kommer i DCP-format.

Obs, korte bestillingsfrister! 18. juni / 1. august. Hele lista med titler, visningsperiode og bestillingsfrister finner du her.

west side story
West Side Story

Filmkunst og frekk screwball

Av filmene som kan vises til høsten er blant annet Jean-Pierre Melvilles Den røde sirkel. Her er ren filmkunst forkledd som et spennende og kjempestilig gangster-drama med Alain Delon i hovedrollen. Ved å legge til litt ost og vin, får dere en filmkveld medlemmene sent skal glemme.

Alternativt kan dere sette opp filmen som startet hele den franske nybølgen – og som fortsatt treffer rett i hjertet – På vei mot livet (Les Quatre Cents Coups) av Truffaut. Dette er den første filmen hvor vi blir kjent med Jean-Pierre Léaud, som ung gutt med vanskelige oppvekstvilkår i 50-tallets Frankrike. Filmen er frisk, sjarmerende, bittersøt og rørende. Til filmen anbefaler vi å skaffe Filmklubbforbundets bok Til siste åndedrag og den franske nye bølgen, en lettlest og god introduksjon til temaet og filmene fra denne perioden.

holiday
Holiday

En annen tittel som tilbys filmklubbene er Holiday – en frekk og rask screwball-komedie med høy sjarmfaktor, der Katharine Hepburn og Cary Grant spiller et usannsynlig par med utsøkt kjemi. Disse to pryder også forsiden av siste nummer av Z filmtidsskrift, der du kan lese om hvordan romantiske komedier har utviklet seg siden 30-tallet, og om det fortsatt går an i det hele tatt å lage romantiske komedier i dag.

Igjen – lista over høstens filmer ligger her. Filmene tas inn av cinematekene i Norge, og vises på cinematekene over hele landet.

Filmklubber kan booke disse filmene gjennom oss i Filmklubbforbundet. OBS, de er bare tilgjengelige til fra bestemte datoer og ut året. Send en epost til chloe(at)filmklubb.no.