Oppvekstkomedie, sci-fi og en platedebuterende 81-åring

– Lidenskapen for film er den største drivkraften, sier Sebastian Minke fra Horten filmklubb. Han brenner så mye for filmformidling, at han har startet distribusjonsselskapet Film på farta.

unnamed
Sebastian Minke

Minke, som for tiden oppholder seg i Berlin, driver distribusjonsselskapet ved siden av å være pappa. Han var aktiv i Tønsberg filmklubb før han overtok Horten filmklubb sammen med Kenneth Mortensen. Der har han utfordret publikum med spesialimporterte filmer via sine tyske kontakter. Filmklubben ligger foreløpig på is, men planlegger visninger for høsten 2021.

Hva er Film på farta?
– Det begynte som en hobby, men har blitt til noe mer. Det ga mersmak å jobbe med filmdistribusjon etter å ha vist smale og rare filmer både i Berlin og i Horten filmklubb.

Noen av filmene Minke har skaffet rettigheter til er blant annet oppvekstkomedien Ham on Ryeden tyske sci-fi-filmen Det endelige landog dokumentarfilmen Late Blossom Blues, om Leo «Bud» Welch fra Mississippi som platedebuterte i en alder av 81 og overrasket hele bluesverden.

Hva ser du etter når du vil distribuere en film?
– Filmene må være interessante for meg selv. Lidenskapen for film er den viktigste drivkraften, så målet er ikke først og fremst å tjene penger.

Hva kan Film på farta tilby filmklubbene?
– Jeg kan tilby både spille- og dokumentarfilm. Til musikkdokumentarene Late Blossom Blues og Kairo Jazzman er regissører og medvirkende interessert i å komme på besøk til Norge og filmklubbene når forholdene tillater det.

Det er bare å kontakte Minke, så videreformidler han kontakt. Han lover dessuten filmklubbvennlige priser på filmleia.

LATEBLOSSOMBLUES still 01
Late Blossom Blues (Almer og Wolner, 2017).

Filmer tilgjengelige fra Film på farta er:

Late Blossom Blues, historien om Leo «Bud» Welch fra Mississippi, USA, som platedebuterte i en alder av 81 år og tok bluesverdenen med storm.

Kairo Jazzman, om Amr Salah og resten av miljøet som hvert år arrangerer Kairo Jazzfestival i et Egypt hvor jazz er de unges musikk, og oppfattes som en provokasjon mot myndighetene.

Letters to Paul Morrissey, spillefilm hvor alle karakterene har en forbindelses til mannen som var en av Andy Warhols nære medarbeidere i The Factory.

Ham on Rye, en coming-of-age komedie som fokuserer på den nervøse begeistringen til ungdommen, og den rare og skumle overgangen inn i voksenlivet

Det endelige land, science-fiction. To lovløse på flukt snubler over et gammelt og forlatt romskip, og med det klarer de å unnslippe sine forfølgere og reiser ut i verdensrommet på jakt etter et nytt hjem.

Les mer om filmene hos Film på farta, hvor det også kommer flere titler etter hvert.