Nytt Z om norske kortfilmer

Kan vi endelig snakke mindre om covid, og mer om kunst?

Hvert år har Z et eget nummer der vi fronter kortfilmen som et eget kunstnerisk format. Her tar vi pulsen på kortfilmen i tiden vi lever i, og anmelder alle filmene på programmet til Kortfilmfestivalen i Grimstad.

I årets utgave av kortfilmnummeret av Z har vi bedt fire norske kortfilmskapere, Aslak Danbolt, Ellen Ugelstad, Lilja Maria Ingolfsdottir og Mohamed Chakiri om deres synspunkter på norsk film generelt og norsk kortfilm spesielt. De snakker alle om vilkårene for filmskaping. Kunstnerisk kvalitet lar seg ikke alltid forene med firkantede støttesystemer.

Etter to år med digital kortfilmfestival er vi forhåpentligvis på tur tilbake til normalen. Å lese anmeldelser av kortfilm er en begynnelse for å snakke mer om kunsten og mindre om covid-krisen.

Innhold

Anmeldelse av alle norske kortfilmer på programmet på Kortfilmfestivalen Grimstad i 2021.

Enquêten : Fire kortfilmskapere om norsk film.

Kalle Løchen skriver om de internasjonale kortfilmene, og de mange følelsene filmene virvler opp. Som ettertenksomhet, glede, irritasjon og følelsen av urettferdighet på vegne av de mer sårbare i samfunnet.

Atle Hunnes Isaksen skriver om musikkvideoprogrammet. På tross av å være laget under lockdown og pandemi, har ikke dette kortfilmformatet mistet sin lekenhet.

Gunnar Iversen tar for seg kortdokumentarene i «Ulike nyanser av stillhet». Han etterlyser mer skrik og brøl, særlig i de norske filmene.

Mer info om nummeret her. Du kan kjøpe nummeret hos Tekstallmenningen!