Anbefalinger til årets BIFF+

Har du ikke muligheten til å delta på Bergen internasjonale filmfestival (BIFF)? Fortvil ikke, også i år tilbyr festivalen en digital løsning.

Frem til 14. november kan du kjøpe tilgang til BIFF+, den digitale versjonen av Bergen internasjonale filmfestival.

Filmklubbforbundet har vært på selve festivalen, og anbefaler her noen av filmene det er mulig å se digitalt hjemmefra.

Boy Meets Boy
Boy Meets Boy (Daniel Sanchez Lopez, 2021)

Boy Meets Boy

Harry er på ferie i Berlin for å feste og møte menn for one-night-stands. Johannes bor der og er ikke helt fornøyd med at kjæresten vil ha åpent forhold. De to treffer hverandre og tilbringer en dag sammen før Harry flyr tilbake til England. I løpet av tiden de har sammen utvikles et nært forhold, men vil de noen gang se hverandre igjen?

Filmen har blitt sammenlignet med Before Sunrise og Weekend, så vil du følge to menns oppdagelse av hverandre og et sommerlig Berlin er dette filmen å se.

Magaluf Ghost Town
Magaluf Ghost Town (Miguel Ángel Blanca, 2021).

Magaluf Ghost Town

I denne hybrid-dokumentaren blir vi kjent med en eldre dame og hennes afrikanske leieboer, to gutter og en eiendomsmegler. De bor alle i Magaluf på Mallorca, en by som lever av turisme, men har mistet sin egen identitet på veien. Døddrukne tenåringer og rølpete oppførsel har gått så langt at stedet har fått tilnavnet Shagaluf.

Hvordan er det å leve side om side med masseturisme? Filmen fascinerer med sin sjangerlek, og går langt i å skildre hva ungdom på pakketur kan tillate seg.

Mamma 1536x863
Mamma (Aslak Danbolt, 2020)

Mamma

I denne kortfilmen har regissøren lyktes i å lage en stilistisk sterk og humanistisk film i en genrehybrid med ikke-profesjonelle skuespillere som spiller versjoner av seg selv.

Det er julaften, men ingen julestemning. Det er kveld, vinter, og temaet er mørkt og vanskelig.

Vi følger en mor på leting etter sin datter i rusmiljøet. Hjemme venter et utålmodig og ensomt barnebarn. Moren er den sentrale personen, alle de andre karakterene er mer speilinger, refleksjoner, ute av fokus, som skygger. Mamma er også med i årets korfilmfavoritter som filmklubber kan vise gratis, og låne kopi av fra Filmklubbforbundet.