Vis norsk film gratis!

Prisvinnende middag under havet, sprakende Beethoven-dans og kortfilmer som griper fatt i deg: her er årets kortfilmpakke, og fem gode grunner til å vise den.

Hvert år finner vi våre favoritter blant Kortfilmfestivalens filmer, og lager en egen pakke. I år inneholder pakken blant annet Gullstolen-vinneren The Wonders Beneath the Sea, festivalfavoritt Play Schengen og morsomme og gripende filmer om familie og utenforskap. Se full oversikt over filmene nederst i saken.

Fem grunner til å vise kortfilm

1) Det er gratis for filmklubber å vise de norske kortfilmpakkene våre!

2) Få ting er så kraftfulle, overraskende eller provoserende som en vellaget kortfilm. Lag kortfilmkveld, sett i gang diskusjonen – og kanskje noen lar seg inspirere til å lage film selv.

3) Bring tilbake forfilmen! Kortfilm er en ypperlig måte å lage sammenheng eller kontrast med en påfølgende spillefilm.

4) Filmskaperbesøk: De som står bak de utvalgte kortfilmene er ofte veldig villige til å komme på besøk og snakke om dem. Vi kan formidle kontakt, og dere kan søke om støtte fra oss til arrangement – og reiseutgifter.

5) Se og les: Hvert år anmelder Z filmtidsskrift alle norske kortfilmer som vises på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Årets Norsk kort-Z er i salg nå! Sett opp filmene og se om dere er enige med anmelderne.

Wonders beneath the Sea 1 1536x864
The Wonders beneath the Sea

Kortfilmfavoritter 2021

En grenseforvirret fugl, det mammaer vet og ikke vet, og en dans med Beethoven er noe av innholdet i årets kortfilmpakke som filmklubbene kan vise gratis.

Farsen, Anja Petkovic Karlsen og Vanja Maria Kern Vestenfor, 7 min. Et intervju til et kollektiv som munner ut i full sosial overtenning.

Play Schengen, Gunhild Enger, 15 min. En fugl flyr rundt i et dataspill om Schengen for å prøve å bli klok på hva som er innafor og utafor EUs yttergrenser

Ruben – Mama Don`t Know, Sigurd Fossen, 4 min. Rusproblemer og utenforskap skildres på en estetisk måte i denne musikkvideoen.

Mamma, Aslak Danbolt, 15 min. En kvinnes innestengte følelser slites mellom et utålmodig barnebarn og en rusavhengig datter på julaften.

Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si, Lilja Ingolfsdottir, 11 min. Et avskjedsbrev fra en datter til en far som ikke har vært tilstrekkelig til stede i hennes liv

Voguing With Beethoven, Emilie Norenberg, 5 min. En feiring av Beethoven i en energisk blanding av kortfilm og musikkvideo.

The Wonders Beneath the Sea, Ellen Ugelstad, 18 min. Under en middag mellom mor og datter stilles interessante spørsmål om privilegier og ansvarsfraskrivelse det er verdt å reflektere over.

Boy Pablo – Hey Girl, Eivind Landsvik, 5 min. En mini-film om ung kjærlighet fortalt med fengende musikk og retro-estetikk.

Les mer om filmene her!

For å bestille kortfilmpakken, send en e-post til chloe (at) filmklubb.no. Skriv hvilken dato dere ønsker å vise filmene, og om dere ønsker dem på bluray, DCP eller en fil.