Filmer verdt å skrive om

Hva slags blikk har forfattere på film? I årets siste nummer av Z har vi invitert noen av landets mest spennende forfattere til å skrive om filmer som betyr mye for dem.

I lederen til bladet skriver temaredaktør Tone Hødnebø:

«Å lese essays av seks forfattere som skriver om den filmen de ikke har glemt, eller kanskje blir hjemsøkt av, er å bli tatt inn i et rom som er midt i mellom filmen og ettertanken.  Hva husker man etter å ha sett en film, hva dveler man ved, og hvilke refleksjoner gjør man.»

Gunnhild Øyehaug skriver om Andrej Tarkovskijs Speil, en film hun har sett 19 ganger. Hans Petter Blad ser på ordet og litteraturens plass i filmen og Jonny Halberg tar for seg både Virginia Woolfs og Sally Potters Orlando.

Rune Christiansen skriver om lesbisk kjærlighet på film, Ole Robert Sunde tar for seg westernsjangeren, med sine skurker, mellomskurker og andre helter.

Roskva Koritzinsky skriver om Agnieszka Hollands filmatisering av Den hemmelige hagen, og nummeret inneholder også et intervju med filmskaper og forfatter Dag Johan Haugerud.

Har filmklubben en forfatter som medlem er dette nummeret en gyllen sjanse til å invitere hen til å snakke om og vise en film som har gjort inntrykk, eller skrive en tekst til vårprogrammet.

Les mer om siste utgave av Z filmtidsskrift, og kjøp nummer eller abonnement !