Viruset som ikke lot seg knekke

Hva betyr de nye restriksjonene for filmklubbene, og hva må dere tenke på i tiden som kommer?

Da var vi der igjen, restriksjoner og vurderinger om det går an å vise film i klubbene eller ikke.

Vi i Filmklubbforbundet er dypt imponert over hvor kjapt filmklubbene snur seg rundt når dere må, og at dere gjør publikum trygge med godt smittevern. Som Filmweb skrev for noen dager siden: Det er trygt å se film på kino.

Hvordan overleve en pandemi

Samtidig er det fullt forståelig om restriksjonene ikke gjør det mulig å gjennomføre visninger de neste ukene. Også denne gangen er rådet vårt:

1. forhold dere til lokale myndigheter
  2. si fra til oss om dere må kansellere noen visninger fremover, så det er sikkert at dere ikke må betale for dem.

Vi minner også om fjorårets sak «Hvordan overleve en pandemi». Vi kommer med en oppdatering når vi vet mer om aktuelle steder å søke støtte, men enn så lenge kan dere si fra til oss om dere skulle støte på økonomiske vanskeligheter på grunn av de nye publikumsrestriksjonene.

Gi oss dine tall

Husk at dere må rapportere om årets filmklubbdrift. OBS: Dette gjelder selv om filmklubben ikke har hatt visninger i år. Fyll inn årsrapporten her. Der står også instruks for hvordan sende inn medlemslister for klubben.

Send filmene tilbake

Er det filmer dere har vist: send dem tilbake! Adressen er Norsk filmklubbforbund, Postboks 1490 Vika, 0116 Oslo. Da har vi filmene klare til neste klubb skal vise dem.

Ta vare på hverandre i julen

Til sist vil vi ønske dere en fredelig tid fremover, og etter hvert: En riktig god jul. Vi håper det blir mulig å møtes i Tromsø for filmklubbseminar i januar, men vi følger situasjonen og sier fra når vi vet mer.

Takk for et fint filmklubbår,

Marte, Atle, Chloé og Ingrid i Filmklubbforbundet.