Filmseminar

5.–6. november 2022.
Tema: Sørkoreansk film

filmseminar2019

Årets barnefilmklubb 2022: Tromsø barnefilmklubb!

En velsmurt barnefilmklubb som satser på medvirkning for å tenne gnisten for barns filminteresse.

I Tromsø barnefilmklubb får barna bli med helt inn i maskinrommet for å se hvordan filmmagi oppstår. For tredje gang får de nå prisen som Årets barnefilmklubb. De har tidligere vunnet i 2006 og 2015.

Prisvinneren får et flott diplom laget av Exil design, i tillegg til 10 000 kroner til klubbkassa. Jury for prisen er styret i Norsk filmklubbforbund.

Juryens begrunnelse

«Årets barnefilmklubb har et godt samarbeid med lokal kino og filmfestival, og sier de er takknemlige for å ha et velsmurt maskineri i ryggen. Men denne klubben er også et velsmurt maskineri på egen hånd.

Hvert år har de faste samarbeidsvisninger med lokale aktører, og de markerer høytider som jul, Halloween og samisk nasjonaldag. Klubben har også ordinære visninger. Der står barna i fokus. Ofte er det de som står i døra eller deler ut filmtilpasset snacks – sure pulverpadder til Froskenes fabelaktige spådom, heksehyl til Heksene. Og hver gang klubben viser en analog film får alle barna i publikum bli med opp i maskinrommet og se hvordan ordentlig film går fra ruter i en rull til magi på lerretet.

Årets filmklubb har i mer enn tjue år gitt sitt unge publikum et rikt filmprogram. Vi vet at morgendagens filmarbeidere, -kritikere og filminteresserte samfunnsborgere får sin filmglød tent inne i Verdensteateret.

Årets barnefilmklubb er en blåsebelg for gnisten i barns filminteresse. Årets filmklubb er Tromsø barnefilmklubb.»

En klubb for alle

Maria Rikardsen, leder i filmklubben, forteller at klubben er opptatt av å være et sted for alle i Tromsø.

– Vi har et bevisst forhold til at det skal være prisgunstig å gå på kino, så voksne går gratis i følge med barn. Semesterkort koster kr 200,-, så det vil si en snittpris på 20 kroner per film.

Fra 2022 er de med på Opplevelseskortet, Tromsø kommune sitt tiltak for å integrere flere barn som vanligvis ikke ville kunnet delta i kultur- og fritidsaktiviteter.

Prisen for Årets barnefilmklubb ble delt ut i Bergen, under Filmklubbdagene Bergsem.

Her er tidligere vinnere av Årets barnefilmklubb.