Møt verdens fremste eksperter på sørkoreansk film!

– De har noen veldig interessante regissører vi har hørt for lite om, sier Ingrid Rommetveit, som kuraterer høstens filmseminar om sørkoreansk film. Hva er det med sørkoreansk filmskaping som forbløffer publikum og kritikere verden over?

Sør-Korea har en rik filmkultur, en sterk filmindustri og store filmskapere som nyter stor respekt på festivaler og prisutdelinger over hele verden. Men hvordan ser sørkoreansk film ut om vi går dypere enn Parasitt og Train to Busan?

Ingrid Rommetveit, ansvarlig redaktør for Z filmtidsskrift og arrangør av filmhelgen, har drømt om å lage seminar om sørkoreansk film i en årrekke.

– Sørkoreansk film har så mye å by på! I tillegg til filmer som Parasitt og Train to Busan og filmene noen vil kjenne under merkelappen «asian extreme», som Park-Chan Wooks hevntrilogi, og Kim Ki-duks filmer, har de også en filmindustri der mange filmer blir både blockbustere og kritikerfavoritter. Som The Host og Parasitt av Bong Joon Ho.

Kvinnelige regissører og filmens rolle

Rommetveit gleder seg spesielt til å bruke filmhelgen til å sette søkelyset mer på landets kvinnelige regissører.

– De har noen veldig interessante regissører vi har hørt for lite om. Det er stort å få med foredragsholder Chi-Yun Shin som vil holde en forelesning om blockbustere og festivalfavoritter, og en annen om de spennende filmene sørkoreanske kvinnelige regissører lager.

Rommetveit har siden 2009 deltatt på Far East Film Festival i Udine. Det er der hun har fått øynene opp for seminarets andre foredragsholder, Darcy Paquet.

– Jeg har beundret Paquet i årevis, og alltid sett fram til filmene han velger ut til festivalen i Udine. Han fikk også en ærespris ved filmfestivalen i Busan for arbeidet han har gjort for å fronte sørkoreansk film til resten av verden. Så, selv om jeg er litt i awe over alle de kunnskapsrike foreleserne vi har fått til dette seminaret opp gjennom årene, er det ekstra stort at han tar turen helt fra Sør-Korea til seminaret vårt.

Paquet vil snakke om filmens rolle i demokratiseringen av Sør-Korea, og sørkoreansk krimfilm som er en populær sjanger i landet.

Filmer og foredrag

På seminaret viser vi filmene The Host (Bong Joon Ho, 2006), Peppermint Candy (Lee Chang-Dong, 1999),  Little Forest (Bilde. Yim Soon-rye, 2018) og Voice of Silence (Eui-jeong Hong, 2020).

Kjøp billett til hele helga her, og få early bird-rabatt om du handler før 15. september! Les mer om seminaret og filmene som vises her!