Sterkt kortfilmår: Nytt nummer av Z filmtidsskrift

Hva rører seg i norsk kortfilm? Hvor er musikkvideoen på vei? Og hvordan kan en filmskaper bekjempe aldersdiskriminering gjennom kortfilm?

Hvert år har Z filmtidsskrift et eget nummer som fronter kortfilmen som kunstnerisk format. Her tar Z pulsen på kortfilmen i tiden vi lever i, og anmelder alle filmene på programmet til Kortfilmfestivalen i Grimstad.

I årets nummer skriver Atle Hunnes Isaksen om hvor musikkvideosjangeren er på vei og Oda Bhar har intervjuet Anne Haugsgjerd som høyst fortjent vant årets Terje Vigen-pris for dokumentaren More Woman, More Cry. Hun forteller om sin filmskaping og kampen mot aldersdiskrimineringen. Gunnar Iversen tar for seg Kortfilmfestivalens norske kortdokumentarer, Laura Horak skriver om spesialprogrammet med skeiv urinnvånerfilm og Daria Polishchuk ser nærmere på festivalens Ukraina-fokus.

I tillegg har Z bedt fem norske kortfilmskapere, Ida H. Eldøen, Linda Gathu og Ingrid Liavaag, Carl Georg Rødsten og Ivar Aase om synspunkter på norsk film og kortfilm, og om refleksjoner rundt arbeidet med egne filmer.

– Det gis for mye penger til kortfilm. Ikke samlet sett, men på prosjektnivå, sier Ivar Aase i enqueten.

– Jeg skulle likt å se flere unge filmskapere få mulighet til å lage mindre og rimeligere kortfilmer, uten at det skal bety sosial dumping.

Les hele enqueten i papirutgaven, eller på znett.com.

For å lese resten av innholdet – og alle anmeldelser av de norske kortfilmene på programmet til Kortfilmfestivalen – må du kjøpe nummeret på papir. Utsalgssteder:

På nett

Tekstallmenningen

I butikk

Tronsmo
Bislet bok
Norli Litteraturhuset
Frogner kino
Boksalongen Litteraturhuset i Bergen

Innhold Z nr 3-22

Z-enquête. Kortfilmskapere om norsk film

Filmskaper uten kamuflasje. Intervju med Anne Haugsgjerd av Oda Bhar

Caribou Ghosts and Untold Stories. Om Kortfilmfestivalens spesialprogram «The Queer Indigenous Effect» av Laura Horak

Sterk oppblomstring av musikkvideoer! av Atle Hunnes Isaksen

Anmeldt Norsk kort 2022

Nærhet og sårbarhet. Norsk kortdok 2022 av Gunnar Iversen

Ukraina i fokus av Daria Polishchuk.