Vikarenes høst

– Jeg gleder meg til å hjelpe filmklubber vise det de vil, uansett hvor obskurt det måtte være, sier påtroppende filmsjef-vikar Kenneth Sjøvold. Denne høsten kommer også Daria Polishchuk inn som konstituert styreleder.

Det blir endringer både i sekretariatet og i styret når Kenneth Sjøvold blir ny vikar for Chloé Faulkner etter Nora Kruse, og Daria Polishchuk rykker opp som midlertidig konstituert styreleder mens Mona Sjøli har foreldrepermisjon.

Daria Polishchuk og Mona Sjøli

Nåværende styreleder Mona Sjøli skal ut i foreldrepermisjon denne høsten, og Daria Polishchuk, som til vanlig er nestleder, vil fungere som midlertidig konstituert styreleder fra september og ut januar 2023.

Daria har vært med i styret siden 2020, og jobber til daglig i Alta museum. Hun er også styremedlem i Alta filmklubb.

– Jeg gleder meg til å møte sekretariatet og styret i Monas sko. Det blir spennende å se arbeidet som gjøres i NFK fra styrelederens ståsted. Ellers tror jeg det skal bli bra samarbeid mellom oss. Nå er vi i Alta midt i Pride-markeringen, og jeg gleder meg vilt til å se Hedwig and the Angry Inch på kino, sier Polishchuk.

For at styret i Filmklubbforbund i denne perioden skal være fulltallig rykker vararepresentant Vibeke Lia opp som midlertidig konstituert styremedlem.

Vikar for vikaren

Nora Kruse som har vært vikarierende filmsjef for Chloé Faulkner, skal begynne å studere i Stockholm. Vi har derfor hentet inn Kenneth Sjøvold for å være vikarierende filmsjef. Han har tidligere erfaring med programmering og filmbestilling fra Bergen filmklubb. Han har i det siste jobbet som journalist og tar filmfag på Universitetet i Oslo ved siden av jobben i Filmklubbforbundet i høst.

– Som ny i Oslo gleder jeg meg til å utforske underskogen av filmklubber her, og samtidig hjelpe filmklubber over hele landet til å vise det de vil, uansett hvor obskurt det måtte være. Personlig vil jeg jobbe for å få Takashi Miike sin komplette filmografi på over hundre filmer inn i katalogen vår, sier han.

Utover de nye fjesene, består forbundet fortsatt av daglig leder Marte Stapnes, Atle Hunnes Isaksen som er kommunikasjonsansvarlig, og Ingrid Rommetveit, ansvarlig redaktør for Z filmtidsskrift, og studieansvarlig.

Vi gleder oss til å ha Daria som fungerende styreleder, og til å høste av Kenneths erfaring når vi går i gang med ny filmklubbhøst, både for å skaffe nye filmer til katalogen og for nye ideer til filmklubbarbeidet. Velkommen til oss!