Vis norsk kortfilm gratis!

Om svart-hvite betraktninger fra Tøyen, å ikke akseptere å bli gammel og en alkoholisert versjon av Jæren. Her er årets kortfilmpakke, og fem gode grunner til å vise den.

Hvert år finner vi våre favoritter blant Kortfilmfestivalens filmer, og lager en egen pakke. I år inneholder pakken blant annet Gullstolen-vinneren More Woman, More Cry, sjarmerende skeiv animasjon i Hvem er Katharina og bitende satire i Regissøren. Se full oversikt over filmene nederst i saken.

Fem grunner til å vise kortfilm:
1) Det er gratis for filmklubber å vise de norske kortfilmpakkene våre!

2) Få ting er så kraftfulle, overraskende eller provoserende som en vellaget kortfilm. Lag kortfilmkveld, sett i gang diskusjonen – og kanskje noen lar seg inspirere til å lage film selv.

3) Bring tilbake forfilmen! Kortfilm er en ypperlig måte å lage sammenheng eller kontrast med en påfølgende spillefilm.

4) Filmskaperbesøk: De som står bak de utvalgte kortfilmene er ofte veldig villige til å komme på besøk og snakke om dem. Vi kan formidle kontakt, og dere kan søke om støtte fra oss til arrangement – og reiseutgifter.

5) Se og les: Hvert år anmelder Z filmtidsskrift alle norske kortfilmer som vises på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Årets Norsk kort-Z er i salg nå! Sett opp filmene og se om dere er enige med anmelderne.

Hvem er Katharina

Untitled – Mohamed Chakiri, 2 min. Å henge ved den lokale kiosken og se på at folk noen ganger avslører de mørkeste sannhetene. Filmen tar for seg rasismens absurditet på en vanlig dag.

More Woman, More Cry, Anne Haugsgjerd, 24 min. Regissørens  tankevekkende refleksjoner om familie, kunst, aldring og tidens flyt på en humoristisk og poetisk måte

Knut Kippersund – Head High, Arne Andreas Opheim, 3 min.  En hyllest til nattens Oslo; stille, alene og observerende, med små rom av hemmeligheter og hastig kjærlighet.

Hvem er Katharina, Ida H. Eldøen, 14 min. Katharina lurer på om hun er homofil, og ser til tv og film for å finne seg selv og hvordan lesbiske fremstilles.

Serenity, Kaveh Tehrani, 4 min. En imaginær, men troverdig og realistisk «reklamefilm» om en oppfinnelse som gjør slutt på all følelse av krenking.

Regissøren, Ingrid Liavaag og Linda Gathu, 13 min. Humor og smertelig gjenkjenning blir brukt som virkemidler i en film om maktens dynamikk på kulturfeltet.

General Forsamling – Kjære gud, Ivar Aase, 11 min. I denne country-balladen av en musikkvideo er vi vitne til en lokal helts opp- og nedtur på Jæren.

Bankrånet, Fanny Ovesen, 7 min.  En visjonær lærer på en ungdomsskole prøver å lære elevene hvordan man lager en film.

Les mer om filmene her!

For å bestille kortfilmpakken, send en e-post til kenneth (at) filmklubb.no. Skriv hvilken dato dere ønsker å vise filmene, og om dere ønsker dem på bluray, DCP eller en fil.