Titina og barnefilmklubbene

Denne uken slippes den helaftens animasjonsfilmen Titina, regissert av Kajsa Næss, på norske kinoer. Filmen om terrieren som fulgte Umberto Nobile og Roald Amundsen i luftskipet Norge til Nordpolen, har blitt en hyggelig og litt nostalgisk familiefilm som passer perfekt til barnefilmklubbene.

Det er ikke hver dag en norsk animasjonsfilm lanseres for kinovisning, og Titina har fått æren av å åpne Fredrikstad Animation Festival som foregår 20-23. oktober. Festivalen viser også film for barnehager, og har et særlig fokus på baltisk og nordisk animasjon.

I barnefilmklubbene vises det ofte animasjonsfilmer, og denne helgen er intet unntak.

Alva filmweb 08
Alva og regnbuedragen (Klymenko, 2019).

I Tromsø vises ukrainske Alva og regnbuedragen hvor to venner må hjelpe en babydrage tilbake til familien sin, og Lillehammer viser Mamma mø og kråka , basert på bøkene om den kule kua Mamma mø som vil gjøre alt det morsomme som kuer vanligvis ikke gjør. Barnefilmklubben i Trondheim viser Nausicaä – prinsessen fra vindens dal av den japanske mesterregissøren Hayayo Miyazaki. Filmen foregår i et fremtidig samfunn etter en naturkatastrofe, hvor krigerprinsessen Nausicaä må forsvare Vindens dal fra inntrengere.

Filmklubbforbundet har egne oversikter for animasjon og barnefilm i sin filmkatalog. Sjekk sidene så hjelper vi deg med bestilling!

Har barnefilmklubben din lyst til å arrangere animasjonsverksted? Vi formidler kontakt med profesjonelle kursholdere og tilbyr arrangementsstøtte.

Bilde Titina: Mikrofilm.