fbpx

Workshop for ungdom: Fra ide til film

Workshop over to helger hvor ungdom lager film fra ide til ferdig film sammen med Bjørn Kolstø.

Helg 1: «utarbeidelse av manus»

Vi begynner med å snakke om hva slag temaer som interesserer oss for og når vi har funnet et tema vi liker begynner vi å utforske hva slags konflikter, karakterer og situasjoner som er knyttet opp til dette teamet. Når vi har det på plass begynner vi å se på mulighetene for å sette dette inn i en dramatisksituasjon.

På slutten av dagen snakker vi om hva ungdommene ønsker å fokusere videre på i prosessen. Om de ønsker å skrive, regissere, filme, redigere eller spille.

Dagen etterpå begynner vi å utforske situasjonen fra gårsdagen gjennom å improvisere situasjonen. Mellom hver improvisasjon ser vi hva som gjør situasjonen interessant og hva vi kan legge til.  Når vi føler at situasjonen fungerer skriver vi ut scene med dialog og scenebeskrivelser. Så begynner vi å øve på scenen fra et skuespillerperspektiv. Vi bruker forskjellige skuespillerøvelser for å øke troverdigheten i scenen. På slutten av dagen har vi en ferdig skrevet filmscene som er klar til å bli filmet.

Helg 2: «Fra manus til film»

Dag 1 skal vi først dykke inn i manusene – hva skal formidles. Hva handler historien om? Deretter kommer vi til å se på virkemidler, og hvordan å forme et enkelt konsept til opptak av det som skal filmatiseres. Dette skal vi gjøre helt på starten av dag 1, før vi går inn i opptak samme dag og bruke resten av dagen til dette.

Dag 2 vil gå i teknisk opplæring i klipp, samt en liten klippeworkshop i hvordan å bruke klipp som en del av filmformidling, før vi hovedsakelig skal bruke dagen til å klippe ferdig filmen(e) og ferdigstille. Blir det tid, skal vi også kort gå gjennom colorgrading (fargelegging) av filmene.

Helt på slutten av dagen, avslutter vi med visning av filmene og en kort evaluering av helgen.

Pris: 20.000