fbpx
Almost Famous

Almost Famous

USA, 2000
Regi/Manus: Cameron Crowe 
Medv.: Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson, Jason Lee, Patrick Fugit, Zooey Deschanel
Språk: Engelsk
Musikk: Danny Bramson, Nancy Wilson
Format: Bluray med engelsk tekst
Priskategori: Filmbank

Året er 1973 og vi møter den 15 år gamle musikkentusiasten William Miller. Hans store drøm er å bli musikkskribent, men han har en mor med spesielle oppfatninger om rock’n’roll som alt har drevet storesøsteren hjemmefra. Hun er livredd for å miste sønnen, men gir ham stilltiende og motvillig friere tøyler enn hun ga sin datter som ikke lenger er på talefot med henne. William kontakter Lester Bangs, den legendariske rockjournalisten og redaktøren av Creem Magazine.

Bangs blir en slags mentor og veileder for William og gir ham hans første oppdrag. Disse fører til at han blir lagt merke til av redaktørene i det vesentlig større Rolling Stone, som tar kontakt med ham for å få ham om bord. Hans første oppdrag for Rolling Stone er å intervjue Stillwater, et band med et par plater i bagasjen, men som ennå ikke har klart å bryte gjennom til de store massene. Stillwater tar en smule motvillig William under sine vinger.

På den ene siden representerer han fienden, musikkpressen med makt til å avgjøre den videre skjebnen for dem som band. På den andre siden faller medlemmene, og da spesielt gitaristen Russell Hammond, for den unge og entusiastiske William. Bare 15 år gammel, men likevel en åpenbart kunnskapsrik ung mann som ser ut til å kjenne bandets historie like godt som eller bedre enn dem selv.