fbpx
Amour

Amour

Frankrike/Østerrike, 2012
Regi: Michael Haneke
Skuespillere: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, William Shimell, Rita Blanco, Laurent Capelluto
Språk: Fransk tale, norsk tekst
Lengde: 2 t. 7 min.
Format: Dvd og BluRay (NFK). DCP bestilles fra arthaus.
Sensur: 11 år
Priskategori: arthaus

Vinner av Gullpalmen, Golden Globe og Oscar for beste fremmedspråklige film!
Georges og Anne er et par i 80-årene som bor i en stor leilighet i Paris. De er velutdannende, pensjonerte musikklærere. Deres datter, som også er musiker, bor i utlandet med sin familie. Når Anne en dag blir rammet av slag, blir kjærligheten, som har holdt paret sammen gjennom så mange år, satt på prøve.

Michael Hanekes nye film etter suksessen DET HVITE BÅNDET er et kammerspill om kjærlighet, alderdom og familie, med ekstraordinære skuespillerprestasjoner.

Georges spilles av Jean-Louis Trintignant, en av fransk films største stjerner fra 1960-tallet. Han er kjent for filmer som Costa-Gavras’ Z, Claude Lelouchs EN MANN OG EN KVINNE, Bertoluccis FASCISTEN og Kieslowskis RØD.
Anne spilles av Emmanuelle Riva som er mest kjent for sin rolle i HIROSHIMA MON AMOUR, men hun har også et helt liv i film og teater bak seg.
I rollen som deres datter finner vi Isabelle Huppert som tidligere har jobbet med Michael Haneke i PIANOLÆRERINNEN og ULVETID.