fbpx
Anastasia

Anastasia

USA, 1997
Regi: Don Bluth, Gary Goldman
Stemmer: Meg Ryan, John Cusack, Angela Lansbury, Christopher Lloyd
Språk: Norsk og engelsk tale
Lengde: 1 t. 35 min.
Aldersgrense: 7 år.
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Filmen handler om Anastasia, datter av den russiske tsaren. Når Anastasia er åtte år gammel, blir familien hennes drept i et opprør ledet av den onde Rasputin, som har solgt sin sjel for å få styrke til å hevne seg på tsaren og Romanov-familien.

Takket være kjøkkengutten Dimitri klarer Anastasia og bestemoren hennes, enken keiserinne Maria, å flykte fra palasset. I et forsøk på å hoppe på et tog ut av landet, kommer de vekk fra hverandre og Anastasia mister hukommelsen. Hun havner på et barnehjem der ingen vet hvem hun er.

Den eneste ledetråden Anastasia har fra sin fortid er et halskjede som sier: «Together in Paris». Når hun fyller atten, blir hun sendt bort for å jobbe på en fiskefabrikk, men drar i stedet til St. Petersburg med hunden Poka.

I St. Petersburg, Dimitri har vokst opp til å bli en profesjonell juksemaker og ser sammen med sin partner Vlad etter en jente som skal spille rollen som Anastasia.

Anastasias bestemor, som nå bor i Paris, har utnevnt en belønning til de som kan finne henne. En belønning som de to svindlerne planlegger å lokke. Etter en rekke mislykkede auditions, kolliderer de med den virkelige Anastasia som de overtaler til å ta rollen. De dro til Paris, uvitende om at Rasputin er rasende over at en Romanov fortsatt er i live.

(Omtale: Wikipedia).