fbpx
Animasjon fra mange land (16 mm rull nr 3)

Animasjon fra mange land (16 mm rull nr 3)

Tre animasjonsfilmer fra Sovjet, USA og Øst-Tyskland som viser ulke animsjonsteknikker: akvarellteknikk, silhuett og «vanlig» tegnefilm. 46 min tilsammen. Passer fra 5 – 10 år.
16 mm

Pinnsvinet i tåka
Sovjetunionen, 10 min, 1975
Regi: Jurij Nordstein

Poetisk og varm tegnefilm om det lille pinnsvinet som begir seg på besøk til sin venn jørnen. Tåka ligger tjukk, og mange ting ser annerledes ut enn de pleier. Pinnsvinet møter merkelige vesener underveis, men alle viser de seg å være ufarlige og kjente, og pinnsvinet klarer å komme seg fram til bjørnen.

Den djerve piken
Øst-Tyskland, 20 min, 1977
Produsent: Veb Defa

Vakker og spennende silhuettfilm om piken Sarina som bor i Tadshikistan sammen med faren sin. Faren blir alvorlig syk, men Sarina drar avgårde på en farefull ferd for å hente urter til ham, sjeldne urter som blir bevoktet av et trehodet uhyre. Og hun greier det som ingen før henne har greid!

Tommelise
USA, 16 min, 1981
Regi: Mel Waskin

Det var en gang en liten kone  som så gjerne ville ha et barn, og derfor fikk hun et byggkorn av ei trollkjerring. Byggkornet spirte og ble til en vakker blomst, og da den åpnet seg, satt det en liten pike inne i blomsten, ikke mer enn en tomme lang. HC Andersens eventyr om Tommelise, her som dukkefilm, med Jens Bolling som forteller.