fbpx
Arriettas hemmelige verden

Arriettas hemmelige verden

Arriettas hemmelige verden (norsk og original versjon)

Japan 2011
Regi: Hiromasa Yonebayashi
Originaltittel: Kari-gurashi no Arietti, Arrietty
Manus: Hayao Miyazaki
Skuespillere: Agnes Fasting, Kari Simonsen, Unn Vibeke Hol, Magnus Nielsen, Julian H. Mæhlen, Gisken Armand, Fredrik S. Paasche
Genre: Animasjon / Familiefilm
Lengde: 1 t. 34 min.
Sensur: 7 år
DCP (bestilles fra arthaus), Bluray 

Studio Ghiblis film basert på Mary Nortons klassiske barnebok Lånerne. Under gulvet i et stort vakkert hus, i en magisk gjengrodd hage, bor bittelille Arrietta på 14 med sine like små foreldre. I huset bor en gammel dame som er lykkelig uvitende om sine leieboere. Alt de eier lager de fra ting de har lånt. Vann, mat, strøm og møbler. Bord, stoler og kjøkkenredskaper. De låner bare litt hver gang, så ingen skal legge merke til det. Men å leve skjult er ikke så lett. Derfor er livene deres alltid fulle av fare og spenning.

En dag flytter huseierens hjertesyke barnebarn Johs inn i huset for en periode. Arriettas foreldre har alltid advart henne: Blir man sett av et menneske, må man umiddelbart flytte. Men Arrietta hører ikke etter og gutten oppdager henne. Det går ikke lang tid før vennskapet mellom Johs og den lille lånerjenta blomstrer.

ARRIETTAS HEMMELIGE VERDEN er en ny, fantastisk barnefilm fra velkjente Studio Ghibli som står bak en rekke fantasirike og forseggjorte animasjonsfilmer, bl.a. CHIHIRO OG HEKSENE og MIN NABO TOTORO. Hayao Miyazaki har skrevet manus til filmen som kommer på norske kinoer både i dubbet og originalversjon.