Bait (2019)

Lengde: 1 t. 29 min.
Format: DCP
Priskategori: NFK-sats

Bait er filmet på ekte analog film med et manuelt håndopptrukket Bolex 16mm-kamera. Denne filmen vil ikke at du skal tro at den er fra 2019. Det ser mer ut som den er en for lengst glemt film fra 1960-tallet. Regissør Mark Jenkin har til og med tatt valget å spille inn all dialogen i postproduksjon, noe som ettertrykker “oldtidens” filmhistorie og tilstedeværelse enda mer. Dette er en film laget med lidenskap for filmformatets historie, og hva det betyr å lage en film som ikke ser “perfekt” ut. Kast det digitale glansbildet ut, og si hallo til ekte, gritty 16mm film!

Filmen handler om Martin, en fisker med like stor integritet i arbeidet sitt som regissør Mark Jenkin. Men han har ingen båt. Den har broren gjort om til en turistskute. Martin jobber for å spare opp til en ny båt, men stadige sammenstøt med med de arrogante turistene setter kjepper i hjulene, og det er like før Martin mister temperamentet sitt.

“The view may be beautiful, but you can’t eat it”.

(Omtale: Bergen filmklubb)