fbpx
Ballettguttene

Ballettguttene

Norge, 2014
Regi: Kenneth Elvebakk
Medvirkende: Lukas Bjørneboe Brændsrød, Syvert Lorenz Garcia, Torgeir Lund
Sjanger: Dokumentar
Musikk: Henrik Skram
Produksjonsselskap: Indie Film A/S
Lengde: 1 t. 15 min.
Format: DCP med norsk tale, Bluray med engelsk tekst

Priskategori: Indie Film.

Det er ikke lett å være tenåring, og særlig ikke sett gjennom øynene til disse tre ballettguttene – en film om vennskap, ambisjoner, identitet og lidenskap.
Ballettguttene tar deg gjennom skuffelser, seire, vennskap, første kjærlighet, tvil, tro, å vokse fra hverandre, å finne sin egen vei og ambisjon, alt mikset med det rå og vakre uttrykket i ballettdansen.

Lukas, Syvert og Torgeir opplever viktige år i starten av balletkarrieren. De må takle karkaterpress fra foreldre og lærere mens de står ovenfor sine første utfordringer i internasjonale ballettkonkurranser i Frankrike og Sverige. For å sikre karrieren er det viktigste av alt å komme inn på Den Norske Balletthøyskolen. Ut av det blå blir Lukas tilbydt en plass ved Royal Ballet School i London, uten en gang å søke. Dette er hans livs mulighet og gjør drømmene og ambisjonene enda større. I løpet av fire år ser vi guttene blir unge menn, og vennskap som brister. Disse ungdommene må ofre fester og venner på skolen, for å oppfylle deres drømmer.