fbpx
Belleville Baby

Belleville Baby

Sverige, 2013
Medvirkende: Mia Engberg, Olivier Desautel
Regi: Mia Engberg
Manus: Mia Engberg
Språk: Svensk tale, engelsk tekst
Musikk: Michel Wenzer
Lengde: 1 t. 15 min.


Belleville Baby er en historie om kjærlighet, svik, klassetilhørighet, ære, makt, besettelse, sex, dop og rock. Og man kan spørre seg – er dette egentlig en dokumentarfilm? Tanken slår deg kanskje mot slutten av filmen – men gjør det egentlig noen forskjell? Belleville Baby er besnærende, tett og nær.

Det dreier seg om en fortid og en stor pasjon, skildret på nydelig vis, med flimrende bilder fra video, mobilopptak og Super 8 kamera. Musikken er komponert av svensk films unikum, Michel Wenzer, som også har fungert som dramaturg på filmen. Belleville Baby er produsert ved Story AS, svensk films mest ambisiøse filmselskap, med en mengde prisvinnere i sin historikk. Filmen er en «festivalrunner» og er blitt nominert og har vunnet en rekke anerkjente priser, siden premieren i september 2013.

Mia Engberg er en godt etablert svensk filmskaper. For noen år siden vakte hun oppmerksomhet med filmen Dirty Diaries, en statsstøttet pornofilm. Men Engberg har et overordnet prosjekt. Hun tøyer grensene innenfor alle filmsjangre – også den erotiske. Dirty Diaries var laget for et kvinnelig blikk – og ble dermed også et feministisk manifest.

Filmens tilbys gratis i samarbeid med den Sveriges ambassade.

oslo_sv-se