fbpx
Blanka

Blanka

Phillippines, Italia, Japan 2015
Regi: Kohki HASEI
Manus: Kohki HASEI
Fotograf: Onishi TAKEYUKI
Skuespillere: Cydel GABUTERO, Peter MILLARI, Jomar BISUYO
Språk: Tagalog med norsk tekst
Format: DCP, Bluray, fil (mp4)
Lengde: 77 min
Aldersgrense: 6 år, egner for barn fra 10 år.
Priskategori: NFK

Blanka er en sterk og rørende fortelling om vennskapet mellom et gatebarn og en blind musikant. Lille Blanka bor i Manila, på Filippinene, og lever av å være lommetyv. Hun er sterk og tøff, men savner en mamma. Hun har hørt om kjøp og salg av barn – hvorfor ikke kjøpe seg en mor? Men da trenger hun mer penger. Hun allierer seg med den blinde gitaristen Peter, som lever et fredelig og lovlig liv som gatemusikant. Men Blankas fortid som tyv er ikke langt unna, og kommer og inntar henne. Og er det virkelig mulig å kjøpe noens kjærlighet?

Filmen bæres av flotte, ikke-profesjonelle skuespillere plukket fra gata i Manila. Den viser hvordan barn i andre land lever i fattigdom – på en måte som på samme tid er positiv og enkel for et ungt publikum å forstå.

Kohki Hasei (f. 1975) er en japansk regissør som har tilbragt mye tid på Filippinene. Etter å ha gjennomført videregående på Okayama i 1994 flyttet han til Tokyo. Hans første dokumentar W/O (2001) ble valgt ut til filmfestivalen i Rotterdam, den østerrikske Viennalen og New York MOMA-festivalen. I 2007 lagde han dokumentaren Godog, som handler om barn som lever på en søppeldynge i Manila. Blanka er hans første spillefilm.