fbpx
Briller

Briller

Japan 2007
Regi: Naoko Ogigami
Manus: Naoki Ogigami
Med: Satomi Kobayashi, Mikako Ichikawa, Ryo Kase, Ken Mitsuishi
Prod: Shuichi Komuro, Emma Maekwa, Nikatsu
1 t 46 min
Sensur: 11 år

Format: DVD og 35 mm
Priskategori: NFK filmleie

Velkommen til en vidunderlig pause fra virkeligheten. Har du noengang følt at nå er det nok? Kjent suget etter å sette verden på pause en stakket stund, glemme tidsklemme, finanskrise og hverdagens endeløse rekke av trivielle småproblemer? Lokker hvite strender og azurblått hav? Gir god mat deg en kriblende lykkefølelse? Da er denne japanske sjarmbomben filmen for deg! For Briller er ikke bare en film, den er sågar også den vesle ferien du bare vet så inderlig godt med deg selv at du dagdrømmer om. Senkede skuldre, godt humør og en makeløs følelse av beroligende velvære er garantert!

En ung kvinne ankommer et feriested ved kysten med kofferten sin. Hun skal slappe av i idyllen alene, men dette skal vise seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Stadig blir hennes forsøk på å hvile avbrutt av beboerne og deres merkelige påfunn. Etter hvert må hun innse at det hun først så på som forstyrrelser kanskje egentlig var akkurat det hun trengte. Kvinnen får øynene opp for en annen verden. En verden hvor ikke mobiltelefoner fungerer. Hvor man får servert utsøkt mat og øl. Forstår gleden av synkronisert dans på stranda. Og hvor det viktigste tidsfordrivet for beboerne er å «skumre».

Briller er en annerledes feelgood-film. den er pussig, underfundig og gir deg den pausen fra virkeligheten du ikke visste at du trengte.