fbpx
Bryllupet

Bryllupet

Frankrike, 2000
Originaltittel: Svadba
Regi: Pavel Lounguine
Manus: Aleksandr Galin
Med: Marat Basharov, Mariya Mironova, Andrei Panin, Aleksandr Semchev, Vladimir Simonov
Prod: Arte France Cinéma, CDP, Ciné B, Lichtblick Filmproduktion, Mosfilm, Westdeutscher Rundfunk, Catherine Dussart, Erik Waisberg
1 t 54 min, 11 år
35mm, DVD

En fotomodell med en lysende karriere foran seg i den nye russiske jappeøkonomien kommer tilbake til den miserable gruvelandsbyen hun en gang forlot. Det første hun gjør er å fri til «ungdomskjæresten». Han svarer ja og det blir straks arrangert bryllup. Ett av problemene er mangel på penger. Ingen har fått lønn på seks måneder og bryllupet skal selvsagt ikke stå tilbake for det tradisjonene krever.

De spesielle russiske særtrekkene som vi kjenner fra en tradisjonsrik og sterk kultur (litteratur og film) er et viktig bakteppe også for denne fortellingen. Miks dette sammen med mafia, korrupt politi, russiske barnehjem og enkeltindivider som velger utradisjonelle løsninger på akutte problemstillinger, og så får man et russisk bryllup.

Regissøren

Født i Moskva i 1949. Studerte lingvistikk før han begynte å studere film i Moskva. Regidebuten (TAXI BLUES – 90) vant prisen for beste regi i Cannes det året. BRYLLUPET er hans fjerde spillefilm.

(Tromsø Internasjonale Filmfestival 2001)