fbpx
C.R.A.Z.Y.

C.R.A.Z.Y.

Canada, 2005
Originaltittel: C.R.A.Z.Y.
Regi: Jean-Marc Vallée
Skuespillere: Michel Côté, Marc-André Grondin, Danielle Proulx, Emile Vallée, Maxime Tremblay, Pierre-Luc Brillant m.fl.
Sjanger: Komedie
Manus: Jean-Marc Vallée & François Boulay
Språk: Fransk tale, norsk tekst
Produksjonsår: 2005
Lengde: 2 t. 7 min.
Produksjonsselskap: Cirrus Communications, Crazy Films
Musikk:Pink Floyd, David Bowie m.fl.
Aldersgrense: 15 år

35mm.

En feelgood-film lagt til Montréal på syttitallet med et flott soundtrack som setter deg i stemning.

C.R.A.Z.Y. er en hyllest til en svunnen tid, en feelgood-film fra den gangen David Bowie var Aladdin Sane og Pink Floyd skapte spacemusikk. Filmen er bred i sin underholdende grunntone og samtidig glitrer den i noen magiske øyeblikk underveis. Resultatet blir en sjelden kombinasjon av på den ene siden å være en kunstfilm, og på den andre å fortelle en universell historie som appellerer til massene. Det imponerende soundtracket gir filmen en ekstra dimensjon.

Zachary Beaulieu blir født på 1. juledag i Montréal i 1960. Zachs brødre er ikke akkurat hans beste venner, men moren synes han er noe helt for seg selv. Faren er på vakt mot Zachs tendenser til å like ting gutter ikke skal like og er bekymret for ham. Samtidig er faren selv et følelsesmenneske som elsker Patsy Cline og ved enhver familiesammenkomst benytter anledningen til å imitere visesangeren Charles Aznavour. Når alt kommer til stykket synes de uforsonelige to – far og sønn – å ha en del til felles likevel.