fbpx
Camorraens barn

Camorraens barn

Italia, 2019
Originaltittel: La paranza dei bambini
Regi: Claudio Giovannesi
Med: Francesco Di Napoli, Artem Tkachuk, Alfredo Turitto, Viviana Aprea, Valentina Vannino.
Språk: Italiensk med norske undertekster.
Lengde: 1 t. 45 min.
Aldersgrense: 15 år.
Format: DCP
Priskategori: Fidalgo

«Camorraens barn» er filmen om hvordan en ungdomsgjeng så sitt snitt til å ta over et helt nabolag fra den lokale mafiaen, da alle deres ledere ble arrestert. Det gikk bra en stund…

Seks gutter raser på scootere gjennom de smale gatene i Sanità-området i Napoli. Nicola og gjengen hans er fryktløse slyngler, alltid på jakt etter penger i likhet med de virkelige gangsterne de ser opp til. De øver på maskingevær-skyting på byens hustak, dealer dop og nøler ikke med å bruke våpen for å kontrollere nabolaget. Nicola øyner plutselig en mulighet for å få guttegjengen for alvor til topps i miljøet og utfordrer en av de gamle bossene. Men, den som regjerer i dag, kan godt være død i morgen. Når så kjæresten gjør at Nicola havner i kryssilden mellom frontene, blir han tvunget til å ta et valg.

Camorra-eksperten Roberto Saviano (Gomorra, 2006) skrev manus etter sin egen bok, sammen med Maurizio Braucci og Claudio Giovannesi. Filmen gir et sjokkerende portrett av en yngre generasjon, som lever i en tilstand av permanent krig.

(Omtale: Filmweb)