fbpx
Clouds of Sils Maria

Clouds of Sils Maria

Frankrike / Tyskland / Sveits, 2014
Originaltittel: Sils Maria
Regi: Olivier Assayas
Med: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz, Angela Winkler, Johnny Flynn, mm.
Manus: Olivier Assayas
Språk: Engelsk / Fransk/ Tysk
Lengde: 2 t. 3 min.
Aldersgrense: 6 år
Format: DCP
Obs! Egne satser gjelder (Fidalgo). Spør om pris ved bestilling.

Tyve år etter gjennombruddsrollen som rebelske Sigrid, takker Maria Enders motvillig ja til å spille i en nyoppsetning, nå som eldre og sårbare Helena. Maria forakter rollen, og bekymrer seg for at Hollywood-skandalebarnet Jo-Ann skal spille Sigrid. Samtidig har replikkpuggingen en destruktiv effekt på vennskapet med den yngre assistenten Valentine.

En tidløs generasjonskonflikt diskuteres i Clouds of Sils Maria, et hyppig metakommenterende drama: Helena utfordres av Sigrid i stykket, Maria føler seg truet av Valentines meninger i filmen, og et tredje nivå åpenbares i samspillet mellom en klassisk teatralsk Binoche og en praktfullt naturalistisk Stewart. Tåkelagte sveitsiske alper og et dristig sprang i tid gir filmen en nærmest mytisk dimensjon.

Regissør Olivier Assayas er en av Europas mest anerkjente regissører og med SILS MARIA har han levert sin beste film på mange år. Binoche er strålende i hovedrollen og får sterk støtte fra de amerikanske stjerneskuddene Kristen Stewart og Chloë Grace Moretz. Filmen ble nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes.