Cold War

Polen, Frankrike, Storbritannia, 2018
Regi: Paweł Pawlikowski
Med: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szy, Agata Kulesza, Cédric Kahn, Jeanne Balibar
Språk: Polsk og fransk. Norske undertekster
Lengde: 1 t. 28 min
Aldersgrense: 12 år
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Polen, 1949. Kommunismen råder, og idealistiske Irena og Wiktor oppretter en skole for folkemusikk og -dans i en gammel herskapsbolig. Allerede under opptaksprøven utmerker Zula seg. Hun har ikke en spesielt vakker stemme, men det er noe ved henne som får Wiktor til å falle pladask. Følelsene er gjensidige, og dette blir begynnelsen på et stormfullt kjærlighetsforhold som strekker seg gjennom årtier og flere europeiske byer .(…)  Å se en Pawlikowski-film er en estetisk nytelse i både bilder og musikk.

Omtale av Atle Hunnes Isaksen. Les resten av anmeldelsen hans på znett.com.