fbpx
Dagen i morgen

Dagen i morgen

Frankrike/Tyskland, 2016
Originaltittel: L’Avenir
Regi: Mia Hansen-Løve
Medv.: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka, Edith Scob
Foto: Denis Lenoir
Språk: Engelsk/Fransk/Tysk tale, norsk tekst
Lengde: 1 t. 41 min.
Aldersgrense: Tillatt for alle
Format: DCP, Bluray
Obs! Egne satser (Another World Entertainment)

Nathalie underviser i filosofi, er gift og mor til to barn, men den stabile tilværelsen brytes opp når ektemannen forlater henne. Bruddet blir starten på en transformasjonsprosess, og det er prosessen som Hansen-Løve er opptatt av. Hvordan leve sitt liv? Nathalie vet selvsagt hva de ulike filosofene ville sagt om saken, men nå er det hun selv som må finne svar på hva slags fremtid hun er på vei mot.

Mia Hansen-Løves femte spillefilm innebærer et brudd med ungdomsfortellingene. I stedet har hun valgt å utforske aldring i et kraftfull, men samtidig ironisk kvinneportrett. Filmen kretser rundt spørsmål om lykke, det å ha et kall, og verdien eller selvbedraget i etablerte former for livsførsel. Den forteller ikke bare om et enkeltmenneskes søken etter nye veier, men spør også om – og i hvilken utstrekning – filosofi kan anvendes på hverdagslivet.

Med EDEN (2014) sementerte franske Mia Hansen-Løve sin status som en av Europas mest interessante unge filmskapere, og med sin nye film beviser hun at talentet hennes ikke begrenser seg til å skildre unge mennesker. Rollen som Nathalie lar nemlig Isabelle Huppert demonstrere en oppsiktsvekkende bredde, som kombinert med en løs og uanstrengt struktur gjør DAGEN I MORGEN til en usedvanlig nyanserik og sjarmerende karakterstudie.

Omtale: Cinemateket i Oslo/Filmweb