fbpx
Eden

Eden

Frankrike, 2014
Original tittel: Eden
Regi: Mia Hansen-Løve
Skuespillere: Felix De Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Greta Gerwig, Golshifteh Farahani, Laura Smet, Vincent Lacoste, Brady Corbet
Manus: Mia Hansen-Løve, Sven Hansen-Løve
Musikk: Daft Punk, Frankie Knuckles, Joe Smooth, MK, Terry Hunter
Sjanger: Komedie / Drama / Musikkfilm
Språk: Fra/Eng
Lengde: 2 t. 11 min.
Sensur: 12 år
Format: DCP (bestilles direkte fra arthaus), DVD
På 90-tallet utvikler fransk elektronika seg i ekspressfart. I Paris’ spennende uteliv starter Paul sin gryende karriere som DJ. Han spiller diskobasert elektronika – «French Touch» – sjangeren som ble umåtelig populær takket være artister som Daft Punk, Dimitri from Paris og Cassius, og i nyere tid blant annet Justice.
Sammen med bestevennen starter Paul dj-duoen «Cheers». De finner raskt sitt publikum og lever på utsiden av samfunnet i en heseblesende jakt på beats og bassganger, emosjonelle og berusende høyder og nye bekjentskaper. Veien til berømmelse er heftig, men kortvarig: Det som er hot i dag kan være glemt i morgen.
Mia Hansen-Løve er en ung og spennende fransk regissør. Hun har laget Eden sammen med broren Sven, og filmen er basert på hans fortid som dj. Hansen-Løve følger denne generasjonens spor, og fanger en ektefølt atmosfære fra euforisk lykke til kunsterisk stagnasjon.