fbpx
En helt kommer hjem

En helt kommer hjem

En mand kommer hjem
Danmark 2009
Regi: Thomas Vinterberg
Med Thomas Bo Larsen, Oliver Mølller Knauer, Ronja Mannov Olesen, Helene Reingaard Neumann, Morten Grunwald, Karen-Lise Mynster, Ulla Henningsen, Gitte Christensen, Paw Henriksen, Shanti Roney
Manus: Thomas Vinterberg
Foto: Anthony Dod Mantle
Musikk: Johan Söderqvist
1 t. 32 min.
35mm.

Festen fortsetter!

Det er sommer og den berømte operasanger Karl Kristian Schmidt er på vei hjem for å kaste glans over fødebyen med sin opptreden. Byen feirer sitt 750-års jubileum og det er tid for den store festen.

I sentrum av galskap og forventinger befinner den unge vakre kokkelærlingen Sebastian seg. Han skal gifte seg med den skjønne Claudia, men så dukker en ny værelsespike opp på hotellet Sebastian jobber. Det viser seg at Sebastian kjenner henne fra barndommen og at han blir hodestups forelsket i den unge Maria. De finner hverandre på ny i en stor kornåker. Alt løper løpsk for Sebastian da hans lesbiske mor endelig innvier ham i hemmeligheten om hans far.

Under den store gallamiddagen ramler skjelettene ut av skapene og intet er lenger som før.

Thomas Vinterbergs nye film er ikke ulik hans egen film Festen fra 1999, men i motsetning til denne er En helt kommer hjem en skrudd komedie og ikke et drama. En film for alle som ser det komiske i situasjoner andre tar til seg med det dypeste alvor uten det minste snev av ironi. En uhøytidelig film og uhøytidelige mennesker – og en alvorlig forstyrret hotelldirektør.

Filmweb