fbpx
End of the Century: The Story of The Ramones

End of the Century: The Story of The Ramones

USA 2003
Regi: Jim Fields & Michael Gramaglia
Musikk: Ramones
Med: Johnny Ramone, Dee Dee Ramone, Tommy Ramone, Joey Ramone, Marky Ramone, Christopher Ward
1 t 50 min
35mm

The Ramones var pønkrockerne fra New York som erobret verden og musikkpressen med sett som kunne bestå av seks treakkords-låter på et kvarter. De måtte nøye seg med å spille på små, rustne klubber i hjemlandet, men i England inspirerte de legender som Sex Pistols og The Clash.

Av originalbesetningen på fire, som alle opererte med Ramone som etternavn, døde Joey og Dee Dee i henholdsvis 2001 og 2002. Tommy forlot bandet allerede i 1978, og farsfiguren Johnny har siden den gang kjempet innbitt for å holde The Ramones samlet i hvilken form som helst. Forholdet mellom Johnny og Joel har vært svært kjølig siden 80-tallet, da Johnny stjal Joels kjæreste. Én av utfordringene under opptakene var at begge var overbevist om at filmskaperne kom til å ta den andres parti. Johnny døde av kreft i 2004, i en alder av 55 år.

THE END OF THE CENTURY: THE STORY OF THE RAMONES er en blanding av gammelt og nytt materiale, konsertopptak og intervjuer. Filmen følger i sporene til THE FILTH AND THE FURY (2000) og 24 HOUR PARTY PEOPLE (2002), og er essensiell for nedskrivningen av de siste tiårenes rockhistorie.
(omtale fra BIFF 2004)