fbpx
Equinox

Equinox

USA/Canada 1992
Regi Alan Rudolph,
Med: Metthew Modine, Lara Flynn Boyle, fred Ward, Tyra Ferrell, Marisa Tomei
farger, 110 min., utekstet

Henry og Freddy er eneggende tvillinger som blir skilt ved fødselen og som vokser opp i helt forskjellige miljøer. Henry (modine) blir adoptert av en bilmekaniker og jobber på verksted og Freddy (Modine) vokser opp på barnehjem og blir gangster. Problemer oppstår den dagen det oppdages av de er arvinger til en formue.  Brødrene må møte hverandre og kodeordet er «equinox».

Begge prøver å ta ansvar for sitt eget liv, men til liten nytte. Det er som om skjebnen har forutbestemt at dette ikke skal gå bra. Rudolphs film er allikevel ikek at av det fatalistiske slaget. Karakterene har drømmer de aldri gjør noe med, og de sier de skal gjøre ting som de aldri får gjort og så gjør de ting de aldri trodde de ville gjøre.  Og når de for en gangs skyld gjør noe riktig, så er det helt tilfeldig og lite gjennomtenkt.

Equinox føyer seg godt inn i rekken av Rudolphs litt merkelige filmer om mennesker som ikke klarer å få system og orden på livet sitt. Mangelen på ordinære og rasjonelle karakterer har gjort at Rudolph aldri har slått igjennom hos mainstreampublikummet, men heller regnes som en av de sentrale filmskaperne innenfor den alternative amerikanske filmen.