fbpx
Etterskelv

Etterskelv

Sverige, 2015
Originaltittel: Efterskalv
Regi, manus: Magnus von Horn
Skuespillere: Ulrik Munther, Mats Blomgren, Alexander Nordgren, Wieslaw Komasa, Loa Ek, Ellen Jelinek, Inger Nilsson
Språk: svensk tale, engelsk tekst.
Lengde: 1 t. 41 min.
Aldersgrense: 12 år. Begrunnelse: Enkelte voldsinnslag og en forstyrrende tematikk gjør at filmen får 12-årsgrense.
Format: DCP
Obs, egne satser (Filmbyrå: Mer Film)

16 år gamle John returnerer til hjembygden og familien sin etter å ha sonet to års fengelsstraff. Han er klar for å starte livet sitt på nytt, men innser fort at bygden verken ønsker å tilgi eller inkludere ham. Johns hjemkomst får fram det verste i alle rundt han og en lynsje-stemning bygger seg opp. Han finner tilflukt i Malin, en nytilflyttet jente som ikke dømmer ham som de andre. Men etterhvert som hetsingen eskalerer trekker også Malin og familien hans seg unna, og John står igjen alene. Aggresjonen og sinnet som en gang sendte han i fengsel bygger seg opp. Han bestemmer seg for å konfrontere situasjonen en gang for alle.

ETTERSKJELV er et nervepirrende thrillerdrama som sniker seg under huden din. Når er vi ferdige med å straffe et menneske som begått en forbrytelse? Hvordan reagerer vi når en straffedømt kommer tilbake til skolen eller flytter inn i nabolaget?

I hovedrollen som John gjør den svenske popstjernen Ulrik Munther en fantastisk debut som skuespiller.
Magnus von Horn (f.1983) er født i Göteborg, utdannet ved filmskolen i Lodz og bor i Warsawa. Eksamensfilmen hans UTEN SNØ var nominert til Guldbagge i 2012. ETTERSKJELV er hans første spillefilm og har gått sin seiersgang på filmfestivaler verden over siden premieren i Cannes.