fbpx
Exorcisten – Director’s Cut

Exorcisten – Director’s Cut

USA, 1973
Regi: William Friedkin
Manus: William Peter Blatty
Originaltittel: The Exorcist
Skuespillere: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack MacGowran, Jason Miller, Linda Blair, William O’Malley, Barton Heyman, Peter Masterson, Rudolf Schündler, Gina Petrushka
Språk: Engelsk tale, engelsk tekst.
Musikk: Jack Nitzsche
Lengde: 132 minutter
Format: Bluray
Priskategori: Filmbank

Regan MacNeil er en 12-åring med et godt forhold til sin berømte mor. Under et opphold i Washington D.C. begynner Regan å oppføre seg merkelig. En legesjekk avslører ingen ting, men Regan fortsetter å gjøre merkelige ting. Tilstanden hennes blir verre, og Chris vil ikke lenger akseptere legenes påstand om at det bare er nerver som plager datteren. Etter flere rystende opplevelser innser Chris at høyere makter kan være involvert. Bare én mann kan konfrontere ondskapen som herjer i henne – Exorsisten.

Exorcisten er en av de aller mest kjente og omdiskuterte skrekkfilmer noensinne. Regissør William Friedkin og produsent og manusforfatter William Peter Blatty har på nytt grepet fatt i klassikeren. De har satt inn 11 minutter med scener og bilder som ble fjernet i forkant av premieren i 1973. Originalnegativene er digitalt restaurert og lyden remikset.