fbpx
Fargo

Fargo

USA, 1996
Regi. Joel og Ethan Coen
Med: Frances McDormand, Steve Buscemi, William H. Macy, Peter Stormare, Harve Presnell, John Carrol Lynch, Kristin Rudrüd
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 1 t. 39 min
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
Obs. MPLC. Egne satser gjelder!

Mye kan skje i midten av ingenmannsland! Jerry Lundegaards udugelige kriminalitet faller fra hverandre på grunn av han og hans håndlangeres talent for å rote det til, samt iherdig etterforskning fra den gravide politikvinnen Marge Gunderson.

Fargo er en komedie og klassiker fra Coen-brødrene, med William H. Macy, Peter Stormare, Steve Bushemi og Frances McDormand. Sistnevnte fikk også en Oscar for sin rolle i filmen.
Det er vinteren 1987 i Minnesota i den amerikanske midtvesten. Bilselgeren Jerry Lundegaard har havnet i et økonomisk uføre og trenger penger raskt for å unngå konkurs. Hans «geniale» plan går ut på å leie et par småskurker til å kidnappe hans egen kone og kreve 80.000 dollar i løsepenger fra hennes velstående far. Han vil tilby kidnapperne en liten del av utbyttet, men tenker å beholde mesteparten selv.

Det virker som en enkel affære, men så går alt galt – fryktelig galt. Skurkene, den nervøse og pratsomme Carl Showalter og den fåmælte Gaear Grimsrud, kommer ikke lenger enn til motorveien før de blir stoppet av politiet. Før man vet ordet av det har den relativt uskyldige kidnappingssaken endt med dobbeltdrap.

(Omtale. Filmweb)