fbpx
Faustas perler

Faustas perler

Peru, 2009
Original tittel: La teta asustada
Regi: Claudia Llosa
Foto: Natasha Braier
Manus: Claudia Llosa
Genre: Drama
Skuespillere: Magaly Solier, Susi Sánchez, Efraín Solis, Marino Ballón
Språk: Spansk tale, engelsk tekst
Produsent: Antonio Chavarrias, José Maria Morales, Claudia Llosa
Produksjonsselskap: Wanda Vision, Oberon Cinematográfica, Vela Films
Lengde: 1 t. 38 min.
Format: 35mm, DVD. 
Sensur: Tillatt for alle

En poetisk reise fra frykt til frihet. Fausta er en ung, vakker kvinne fra Peru. Hennes gamle mor har nettopp sovnet stille inn, og Fausta ønsker å oppfylle morens siste ønske om en gravplass på fødestedet. Men Fausta har ingen penger og i tillegg stor angst for omgivelsene. Hun lider av «fryktens melk», en sykdom man mener er påført henne gjennom morsmelken. For moren har opplevd de grusomste ting mens hun gikk gravid under terroren på 1980-tallet.

Fausta biter tennene sammen og tar jobben som husholderske hos en eldre kvinnelig komponist. Når hun føler angsten komme begynner hun å synge. Improviserte sanger som komponisten snapper opp og utvikler videre. Samtidig spirer et gryende vennskap mellom Fausta og komponistens gartner. Hun har begynt den lange reisen bort fra angsten.

FAUSTAS PERLER er 33 år gamle Claudia Llosas andre spillefilm. Llosa er niesen til den kjente forfatteren Mario Vargas Llosa. Hun er født og oppvokst i Lima, men forlot Peru for å studere film i Spania på slutten av 1990-tallet. I 2006 dro hun tilbake til hjemlandet for å lage debutfilmen MADEINUSA. Den vakte oppsikt på filmfestivaler verden over. Tre år senere ble FAUSTAS PERLER belønnet med Gullbjørnen på Berlin filmfestival, en av filmverdenens gjeveste priser. Med slående vakkert billedspråk og den forførende filmmusikken til Selma Mutal, formidles Faustas fortelling av Magaly Soliers nedtonede spill. En unik filmopplevelse som gir et sjeldent og poetisk bilde av Peru.

FAUSTAS PERLER er åpningsfilmen til Film fra Sør-festivalen 2009.

Arthaus