fbpx
Fish Tank

Fish Tank

England, 2009
Original tittel: Fish Tank
Regi: Andrea Arnold
Foto: Robbie Ryan
Manus: Andrea Arnold
Genre: Drama
Skuespillere: Katie Jarvis, Michael Fassbender, Kierston Wareing
Språk: Engelsk tale, norsk tekst
Produsent: Kees Kasander, Nick Laws
Produksjonsselskap: BBC FIlms, UK Film Council, Limelight
Lengde: 2 t. 3 min.
Format: 35mm, DVD og Blu-ray. DCP bestilles fra Arthaus
Sensur: 15 år

Mia er femten år og har falt utenfor. Ingen kjæreste, ingen venner, ingen skole, ingen jobb, ingenting. Jo, hun danser. Alene med kassettspilleren har hun det bra, alt annet er dritt. Mia bor sammen med en sliten mor og en nebbete lillesøster i en begredelig britisk forstad. Kan det bli verre?

Moren kommer stadig trekkende med nye menn. Mia forakter henne for det. Men den nye elskeren, Connor, er annerledes. Han tar seg tid til Mia. Snakker med henne, skryter av henne, sier hun danser fint. Mia blomstrer. Endelig har det kommet en tilsynelatende god mann inn i hennes liv.

Skuespillerne leverer flotte prestasjoner. Spesielt amatøren Katie Jarvis i sin første rolle som Mia og Michael Fassbender (fra HUNGER og INGLOURIOUS BASTERDS) som Connor imponerer.

FISH TANK er Andrea Arnolds andre spillefilm etter den mesterlige RED ROAD, som fikk et altfor kort kinoliv i Norge. Arnolds filmer minner mye om Ken Loach eller Lynne Ramsay på sitt beste. Hun er på mange måter en fornyer av den britiske poetiske kjøkkenrealismen. FISH TANK er styggvakker og ekte inntil beinet. Filmen mottok juryprisen i Cannes 2009 og kritikerprisen på Haugesund filmfestival.

Arthaus