fbpx
Folk og dyr (16 mm rull nr 5)

Folk og dyr (16 mm rull nr 5)

Fire filmer om små og store mennesker og dyr hentet fra vidt forskjellige miljøer. 45 min tilsammen. Passer fra 4 – 8 år.
16 mm

Zoo
Nederland, 12 min, musikk, 1962
Regi: Bert Haanstra

En søndag i dyrehagen. Rare mennesker og morsomme dyr på begge sider av sprinklene, bavianer og besteforeldre, sebraer og fine damer. En humoristisk og varm studie av likt og ulikt, tatt med skjult kamera i løpet av 60 dager i en dyrehage.

Olavs første skitur
Norge, 5 min, norsk tale, 1991
Regi: Terje Bomann-Larsen

Tegnefilm om Kongen, Dronningen, Mikkel Rev og Harepus, og sist, men ikke minst, hovedpersonene Olav, som stabbet ut i Nordmarka på sine første ski for mer enn 80 år siden. Et filmdikt om skiglede, bygget over Tor Bomann-Larsens bok med samme tittel.

En gutt, en hund og en frosk
USA, 10 min, musikk, 1981
Regi: Gary Templeton

Åfange en frosk er ikke enkelt for en liten gutt og en huns. De anstrenger seg til det ytterste, og klarer det nesten, men til slutt må de gi opp og tusle hjemover, våte og slitne. Men når de sitter i badekaret og vasker av seg skitt ot skuffelse, kommer frosken likevel, helt frivillig!

Kanonkula
USA, 27 min, engelsk tale, norsk tekst, 1985
Regi: Gary Templeton

Klovene Hugo og kanonen hans morere ikke sirkuspublikumet lener, og det er like før Hugo får sparken. Da dukker det opp en hjemløs huns som redder Hugo i siste øyeblikk og samtidig skaffer seg navnet Kanonkula. Filmen er forsåelig uavhengig av den sparsomme dialogen.