fbpx
For de minste (16 mm rull nr 21)

For de minste (16 mm rull nr 21)

Tre små filmperler for små filmentusiaster. 38 min tilsammen. Passer fra 4 år.

Mortens badeball
Danmark, 8 min, norsk tale, 1993
Regi: Line Møller

En klassisk film for de minste barna. Morten er for liten til å farte rundt på rulleskøyter og sykkel, som de større barna. Men han har en artig badeball. En dag begynner ballen å leve sitt eget liv. Og den er ganske uskikkelig, til Mortens store fryd!

Til Huttetuenes land
USA, 7 min, norsk tale, 1973
Regi: Gene Deitch

Animasjonsfilmen er basert på en banrbok og handler om gutten Max som blir sendt til sengs uten kveldsmat, fordi han har vært uskikkelig hele dagen. På soverommet fantaserer Max at han kommer til en øy hvor det bor forferdelige uhyrer – Huttetuene. Men max er ikke redd dem, og snart ber Huttetuene Max bli lederen deres. max regjerer og bestemmer en stund, men svaner snart noen som er virkelig glad i ham. Han seiler hjem til soverommet sitt, hvor kveldsmaten står og venter. En fascinerende og litt gysende film for barn fra 4 til 7 år.

Peters hjørne
USA, 23 min, norsk tale, 1986
Regi: Conrad Rothmann

Realfilm om Peter som bor i en liten leilighet sammen med åtte mennesker. Peter mener det er viktig å ha sitt eget sted å være, og moren finner på at familien kan ha hvert sitt hjørne i leiligheten. Men den dagen Peter er ferdig med å rinnrede sitt hjørne er det fortsatt noe som mangler…