fbpx
Fra Balkongen

Fra Balkongen

Norge, 2017
Regi, manus: Ole Giæver
Produsent: Maria Ekerhovd
Foto: Øystein Mamen
Musikk: Ola Fløttum
Språk: Norsk
Lengde 1 t. 24 min.
Aldersgrense: Et innslag med autentiske bilder fra en konsentrasjonsleir under 2. verdenskrig gjør at denne filmen får 12-årsgrense.
Format: DCP, DVD
Obs! Egne satser. Spør om pris ved bestilling.

En humoristisk og rørende film om det lille livet i det store universet.

FRA BALKONGEN tar deg med gjennom 12 måneder i livet til Ole Giæver og familien hans i Brochmannsgate 12A, Oslo, Norge, Europa, Jorda, Universet. Du får være med på hverdagsliv og høytider, usensurerte tankesprang, minner, fantasier og undring over livets store og små spørsmål. Tida går så alt for fort. Men hva hvis du tar en liten pause fra hverdagslivet, setter deg ned et sted med utsikt til verden og spør deg selv: Når sluttet jeg å drømme om hvem jeg skulle bli og bare ble den jeg er?

FRA BALKONGEN er som en tidskapsel fylt av et liv på jorda, slik det leves akkurat nå. Av alle øyeblikkene som fyker forbi i livets berg- og dalbane. Det å se datteren din sykle for første gang kan utløse en tankerekke som tar deg langt inn i framtiden. Å hoppe på trampolinen i hagen kan føre deg ut i verdensrommet. Et forsøk på å bryte med gamle vaner kan få deg til å prøve å drikke fløte eller et rått egg. Og til jul samler du familien for å skape nye minner ved å gjøre nøyaktig det samme som alle tidligere år. Du vet at alt dette skal bli borte en gang, men du fortsetter likevel fordi?

FRA BALKONGEN er en morsom og treffende film om det å være menneske i dag. Regissør Ole Giæver vever sammen ulike elementer til en forfriskende filmopplevelse, som inviterer deg til å tenke gjennom hvorfor du ble den du ble og hvor veien går videre. Den perfekte filmen å se i sommer før du tar en utepils eller skal legge sommerforsetter for året som kommer.

Dette er Ole Giævers tredje spillefilm. Som hans to tidligere filmer hadde også FRA BALKONGEN sin premiere på den internasjonale filmfestivalen i Berlin. Hans forrige film MOT NATUREN ble en kritiker- og publikumssuksess når den gikk på kino i 2014.