fbpx
Frances Ha

Frances Ha

USA, 2013
Original tittel: Frances Ha
Regi: Noah Baumbach
Skuespillere: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Charlotte D’Amboise, Adam Driver, Hannah Dunne, Michael Esper, Grace Gummer, Patrick Heusinger, Josh Hamilton, Cindy Katz. Maya Kazan, Justine Lupe, Britta Phillips, Juliet Rylance, Dean Wareham, Michael Zegan
Manus: Greta Gerwig, Noah Baumbach
Sjanger: Drama / Komedie
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 26 min.
Sensur: Tillatt for alle
Format: DVD (DCP bestilles fra Arthaus)

FRANCES HA er fortellingen om 27 år gamle Frances som bor i New York, selv om hun egentlig ikke har noen leilighet. Hun har praksisplass hos et dansekompani, men er egentlig ikke så flink til å danse. Og hun er bestevenn med Sophie, selv om de egentlig ikke er på talefot lenger.
Frances kaster seg ut i livet, på jakt etter å realisere drømmene sine, men blir stadig konfrontert med virkeligheten. Filmen er både morsom og rørende. En herlig muntermelankolsk komedie om vennskap og en nydelig hyllest til New York i svart og hvitt.
FRANCES HA har den fantastiske Greta Gerwig i hovedrollen. Hun har også skrevet manus sammen med filmens regissør Noah Baumbach som hadde sitt gjennombrudd med THE SQUID AND THE WHALE. Mickey Sumner spiller bestevenninnen Sophie og Adam Driver, uforglemmelig i tv-serien GIRLS, spiller en av birollene.

Kilde: Arthaus