fbpx
Gentlemen Broncos

Gentlemen Broncos

Gentlemen Broncos
USA 2009
Regi: Jared Hess
Med Michael Angarano, Jennifer Coolidge, Jemaine Clement, Mike White, Sam Rockwell
Manus: Jared & Jerusha Hess
Foto: Munn Powell
Musikk: David Wingo
1 t. 30 min.
35mm.

Denne morgendagens kultklassiker – en alternerende camp og kitsch sci-fi-komedie fra regissøren av Napoleon Dynamite – er en av årets mest hysterisk morsomme filmer. I hovedrollene finner vi blant andre Jemaine Clement fra Flight of the Conchords og Sam Rockwell.

Benjamin er en 17 år gammel nerd som bor i Utah, helvetes tørre forgård. Moren bruker det meste av tiden på å lage nattkjoler og sønnen er mye overlatt til seg selv og sine sci-fi-romaner, som han forfatter på gutterommet. På den årlige Cletus-festen møter Benjamin sin største helt, forfatteren Dr. Ronald Chevalier. Den berømte Chevalier har fått skrivesperre og forlaget truer med å sparke ham. Da han oppdager Benjamins roman Yeast Lords: The Bronco Years aner han en vei ut av miseren. Samtidig prøver Benjamins øyesten Tabatha og hennes andre beiler Lonnie å få Benjamins tillatelse til å filmatisere beretningen om superhelten Bronco, som rider på reinsdyr i galaksene, i en eksperimentell no-budget film.

Gentlemen Broncos foregår på flere plan, blant annet i en fjern galakse, men også godt plantet på Utahs golde jord, hvor Benjamin prøver å finne sin egen vei til berømmelse og anerkjennelse.

Filmweb