fbpx
Gerilja

Gerilja

Sverige, 2015
Originaltittel: Gerilla
Regi/manus: Anders Hazelius
Skuespillere: Adam Pålsson, Siri Hjorton-Wagner, Johanna Granström
Språk: svensk tale, engelsk tekst.
Produksjonsselskap: Migma Film AB
Lengde: 1 t. 14 min.
Format: DCP
Obs! Egne satser (Byrå: Mer film)

Hvordan fungerer kjærligheten i en tid hvor alle ønsker å bli elsket, men ingen har tid til å elske noen andre enn seg selv?

Ved en tilfeldighet møter deltidspappaen Adam (spilt av Adam Pålsson, kjent fra BROEN og TØRK ALDRI TÅRER UTEN HANSKER) den feministiske filmskaperen Lara (Siri Hjorton-Wagner). I et forsøk på å vinne tilbake eks-en, begynner Adam å tilbringe mye tid sammen med Lara – kanskje filmprosjektet hun jobber med gir ham den kredibiliteten han trenger for å vekke gamle følelser til live? Samtidig utvikler Lara og Adam et vennskap, som glir over i tiltrekning – og revolusjon.

Premisset for Anders Hazelius’ spillefilmsdebut var at han ville lage en film om hvordan kjærlighet fungerer i en tid der alle ønsker å bli elsket, men ingen har tid til å elske noen andre enn seg selv. Han har tidligere påpekt at han liker å utforske konflikten mellom samfunn, intellekt og seksualitet, og det ser vi også her. Resultatet er en frisk, morsom og eksistensialistisk samtidsskildring der Adam Pålsson og Siri Hjorton-Wagner imponererer med nyansert og overbevisende skuespill.

Anders Hazelius (født 1984) studerte filmvitenskap på universitetet i Stockholm før han gikk ut av regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg i 2010. Etter Gerilja har han laget tv-serien HASHTAG som har blitt en stor suksess blant ungdom i Sverige.

GERILJA er Anders Hazelius’ første spillefilm. Den hadde premiere på Karlovy Vary filmfestival i fjor og er, sammen med KUNG FURY, den første av Moving Sweden-filmene – et samarbeidsprosjekt mellom SVT og Svensk filminstitutt som støtter nye filmskapere og bidrar til at nye og gripende filmhistorier blir produsert.